Campusul ULBS

Campusul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu cuprinde 9 clădiri – sedii ale facultăţilor, clădirea rectoratului, 6 cămine, 2 cantine, o nouă clădire care găzduieşte Biblioteca Centrală Universitară şi un Centru de Pregătire Academică.

Capacitatea totală de cazare în campusul ULBS este de 1850 locuri. Complexul Studenţesc “Parc ”, care găzduieşte căminele 1, 2 şi 3, se află la 5 minute de centrul oraşului, şi în imediata vecinatate a Parcului Sub Arini, cel mai mare parc din Sibiu. Tot aici se află şi un bazin de înot, precum şi terenuri de sport. Restul căminelor se localizeaza în alte cartiere a orașului.

Căminele sunt modernizate, studenţii beneficiind de facilităţi precum sală de fitness, săli de lectură dotate cu calculatoare conectate la internet, oficii moderne, cabinet medical. Fiecare cameră are 4 paturi, grup sanitar propriu, modernizat, frigider şi conexiune la internet.

Reţeaua de biblioteci a Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu este formată din Biblioteca Centrală Universitară şi încă 12 biblioteci filiale.

Biblioteca Centrală Universitară oferă informaţii bibliografice şi referinţe ştiinţifice, acces la Internet şi pune la dispoziţia utilizatorilor publicaţii seriale şi periodice şi un fond de carte de peste 600.000 de unităţi documentare, reprezentând 320.620 de titluri care constituie catalogul informatizat.

Facilităţi:

 • 600.000 unităţi documentare, reprezentând 320.620 înregistrări în catalogul informatizat;
 • 14.000 volume periodice;
 • Posibilitatea de consultare a colecţiilor bibliotecii aflate în acces liber la raft pe 4 nivele, aproximativ 2.750 mp;
 • 400 locuri pentru studiu, în săli prevăzute cu conectare wireless la Internet;
 • Sală Internet dotată cu un număr de 50 calculatoare;
 • Calculatoare, scanere şi imprimante multifuncţionale repartizate pe fiecare nivel;
 • Un pachet de aplicaţii format din:
  • Liberty 3 – sistem informatic dedicat de bibliotecă,
  • SpringerLink – baza de date online cu acces gratuit din reţeaua universitară, cuprinde un număr de 1200 de titluri de reviste cu conţinut full-text online,
  • Legis – aplicaţie ce permite accesarea actelor legislative în format electronic,
  • Acces liber la baze de date bibliografice.

Centrele Culturale (Centrul de Limbi Straine, Centrul Confucius, Centrul de Cercetări Filologice şi Culturale, Centrul “Peter Magrath”), care oferă şi servicii de bibliotecă, s-au născut din dorinţa de a oferi comunităţii sibiene şansa de a intra într-un dialog autentic cu alte culturi, având un rol activ în viaţa comunităţii academice prin implicarea în organizarea de evenimente culturale.

Centrele de Cercetare existente în ULBS oferă studenţilor oportunitatea de a aplica practic cunoştinţele teoretice, sub îndrumarea cadrelor didactice. Câteva dintre cele 31 de centre de cercetare: Centrul „Peter Magrath” pentru studii interculturale, Centru de cercetare ecumenică Sibiu, Centrul de cercetare experimentală şi microchirurgie, Centrul de cercetări psihologice, Centrul de studii şi cercetare ştiinţifică în dreptul privat, Centru de cercetări în biotehnologie, Centrul de cercetare Ecologie aplicată, Centrul de Cercetare în tehnologii inteligente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s