Universitatea „Lucian BLAGA” din Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este o instituţie de învăţământ superior de stat din Sibiu.

 În 5 martie 1990 în conformitate cu prevederile Decretului nr.225 au fost inaugurate cursurile a cinci facultăți: Facultatea de Litere, Istorie și Drept, Facultatea de Științe, Facultatea de Medicină, Facultatea de Inginerie și Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare și Textile, adăugându-se, prin Protocolul nr. 1375 din 27 septembrie 1991, Institutul Teologic Ortodox de Grad Universitar „Andrei Șaguna”, devenit astfel Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna”

Din 12 Mai 1995 Universitatea din Sibiu a primit numele ilustrului scriitor şi filozof român, Lucian Blaga, profesor aici între anii 1940 şi 1948.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu are în componenţa sa 9 facultăţi şi mai multe centre ale învăţământului la distanţă, în diferite oraşe ale ţării. Numărul total al studenţilor ULBS, este, în 2009, de 24 455. Studenţii ULBS provin din toate judeţele ţării, inclusiv municipiul Bucureşti, şi din 10 ţări străine, ţări precum Germania, Grecia, Olanda, Italia, Moldova, SUA etc.

ULBS a încheiat acorduri de colaborare cu 108 universităţi, dintre care 4 consorţii, 33 de acorduri de cooperare şi 61 de parteneriate Erasmus, cu universităţi precum: Universitatea de Medicină din Viena (Austria), Universitatea Hull (Anglia), Universitatea Centrală din Lancashire (Anglia), Institutul de Tehnologie Sligo (Irlanda), Universitatea Leon (Spania), Universitatea de Ştiinţe Aplicate din München (Germania), Universitatea Inholland din Haarlem (Olanda), Institutul Naţional Politehnic din Toulouse (Franţa), Academia di Belle Arti Abadir din Palermo (Italia) etc.

3 gânduri despre „Universitatea „Lucian BLAGA” din Sibiu

    1. Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

      Draga Jora, ne pare rau de impresia lasata, dar ULBS nu a stiut de existenta acestui articol pana astazi. Daca nu suntem informati direct de autorii unor astfel de articole sau de cititorii lor, noi nu vom afla poate niciodata si nu vom avea ocazia sa multumim pentru gest. Ne-am bucura daca pe viitor chiar tu sa fii unul dintre cei ce ne vor anunta printr-un e-mail ca oamenii ce au ajuns la ULBS ne iubesc!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s