Despre

Asociaţia Basarabenilor din Sibiu este o organizaţie democratică, independentă, neafiliată politic sau religios, care îşi desfăşoară activitatea, în conformitate cu legile interne şi internaţionale în vigoare.

Asociaţia Basarabenilor din Sibiu se poate afilia la organizaţiile studenţeşti de tineret, fundaţii, sindicate, naţionale sau internaţionale, dacă activitatea acestora nu contravine obiectivelor grupului.

din art. 5 al Statutului Asociaţiei Basarabenilor din Sibiu

Organizaţia studenţească, non-profit, apolitică, Asociaţia Basarabenilor din Sibiu (ABSibiu), este o organizaţie tânără, creată în 2011, fiind reprezentată de către elevi şi studenţi basarabeni şi bucovineni care îşi fac studiile în Sibiu. Necesitatea înfiinţării unui grup care ar ajuta elevii şi studenţii de etnie română să se încadreze mai uşor în societatea românească, precum şi  lipsa unui grup care ar reuni basarabenii şi bucovinenii din Sibiu au fost factorii determinanţi pentru naşterea ABSibiu.

ABSibiu îşi propune să organizeze dezbateri şi traininguri, unde fiecare elev şi student va avea liber acces, să îşi expună punctul de vedere, să schimbe idei şi să se cunoască mai bine. Una din cele mai importante activităţi organizate anual de ABSibiu va fi festivalul Zilele Basarabiei, pe 27 martie, fiind un eveniment care va răspândi crâmpeie din cultura şi tradiţiile de peste Prut, celebrând aniversarea Unirii Basarabiei cu România.

De asemenea, ABSibiu va organiza acivităţi culturale şi de divertisment dedicate elevilor şi studenţilor  basarabeni şi bucovineni din oraşul de pe Cibin. ABSibiu va susţine iniţiativele tinerilor şi va promova reuşitele acestora.

Un gând despre „Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s