Cărți peste Prut

Asociatia Basarabenilor din Sibiu a devenit partener al  proiectul ”Consolidarea fondului de carte românească în bibliotecile rurale din Republica Moldova  implementat  de Centrul Român de Politici Europene (CRPE) sprijinit de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Proiectul își propune mărirea considerabilă a fondului de carte românească dintr-o serie de biblioteci sătești din Republica Moldova precum și dezvoltarea capacităților acestor biblioteci astfel încât să răspundă intereselor de studiu, lectură, educare și informare în limba română ale comunității românești din Republicii Moldova. Bibliotecile sătești au un rol major în promovarea cunoașterii la care ar trebui să aibă acces fără discriminare toți cetățenii Republicii Moldova.

Facem apel către românii din dreapta Prutului să susțină bibliotecile rurale din Republica Moldova cu cărți în limba română. De asemenea, încurajăm donațiile de echipamente IT, bani sau alte bunuri care ar ajuta la modernizarea bibliotecilor sătești din Moldova.

Până în luna noiembrie, puteţi dona cărți sau alte bunuri utile bibliotecilor  în cadrul campaniei “Cărți peste Prut” inițiată de Centrul Român de Politici Europene cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Dacă sunteți hotărât să donați, vă rugăm să accesați acest link. Dacă nu aveți cărți sau alte bunuri pentru donație, ne puteți ajuta distribuind acest mesaj prietenilor și cunoscuților dumneavoastră. Astfel, îi veți face fericiți pe copiii și tinerii din satele din Moldova, care vor să citească cărți în limba română, însă bibliotecile nu le oferă această posibilitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s