Ziua limbii române

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România celebrează împlinirea a 25 de ani de la impunerea limbii române ca limbă de stat a Republicii Moldova, precum și adoptarea alfabetului latin. În acest context, duminică, 31 august, ora 12.00,  toate cele 15 organizații membre FAB vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău în semn de recunoștință.

În același timp, la București, reprezentanții studenților basarabeni din România împreună cu primăria sectorului 3, Centrul Cultural „Casa Artelor” și cu sprijinul Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova  organizează o serie de evenimente cultural-artistice menite să exprime importanța dăinuirii valorilor românești, precum și glorificarea limbii române ca esență a identității naționale. Astfel, va avea loc o expoziție de istorie și artă românească dedicată marilor domnitori și arhitecți români – Cantemir și Brîncoveanu.

Invitatul special al evenimentului de la București este marele compozitor, maestrul basarabean al căror melodii au răsunat la nivel mondial, Eugen Doga, care va susține un concert în aer liber alături de Orchestra Simfonica din București, dirijată de Tiberiu Soare și grupul coral Accoustic, dirijat de Daniel Jinga avându-i ca soliști pe soprana Ana Cebotari și tenorul Andrei Lazăr, concert denumit „Muzica tinereții noastre”. Organizatorii îndeamnă spectatorii să dăruiască câte o carte în limba română pentru școlile din Republica Moldova.

Evenimentul de la București se află la cea de-a doua ediție și este organizat cu ocazia instituirii sărbătorii similare cu cea a Republicii Moldova din data de 31 august – „Ziua Limbii Române”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s